De eindejaarsrit van 11 oktober 2019 was een succes, met 6 personen reden we door een winderig en nat Zeeland. De totale afstand bedroeg 217 km.

 

Iedereen arriveerde op tijd op verzamelpunt “De Caison” in Kapelle, enkele renners hadden de dag voor de rit een overnachting geboekt. Na een kopje koffie vertrokken we om 10.00 uur, onze organisator Ronald heeft ons deze dag de weg gewezen.

 

De route

 

We reden via Wemeldinge richting Kattendijke naar de noordkant van Goes. Vervolgens langs Kats (waar de caissons van de Deltawerken werden gebouwd). Ja toch, Ronald? Van daaruit konden we de 5 km lange Zeelandbrug over, aan het einde van de brug stopten we om wat foto’s te maken (zie bovenste foto, bedankt Elmer), en werden we getrakteerd op een echte Zeeuwse Bolus.

 

Een mooie tocht door Zierikzee langs de stadspoorten en de haven bracht ons weer op de hoofdroute naar Schudebeurs, Noordgouwe, Nieuwekerke richting Serooskerke Schouwen. Vervolgens naar Renesse en terug langs een prachtige route langs het water over de dijkwegen richting onze lunchlocatie de “Heerenkeet” in Kerkwerve waar we eerst het kenteken van Teun weer moesten bevestigen aan de motor die hij onderweg kwijt was geraakt! Gelukkig waren er tyraps aanwezig. Na de heerlijke lunch van oesters, vis en varkenshaas was het tijd om verder te rijden richting Westenschouwen richting Neeltje Jans, waar we een korte stop hadden.

 

Vanuit Vrouwenpolder reden we naar Oostkapelle en Domburg waar we veel toeristen tegenkwamen die ondanks het weer in groten getale aanwezig waren. Vlak voor Westkapelle kunt u de dijk verlaten en langs het water rijden. De eerste 100 meter waren glad en wankel omdat er nogal wat nat zand op de basaltstenen lag, verder ging het weer goed, we hadden mooi schoon asfalt onder het rubber, waar Elmer onder toeziend oog van een steile wand kon rijden een motorpolitieagent.

 

Op naar Zoutelande richting Vlissingen waar we langs de boulevard naar het einde liepen bij het standbeeld van Michiel de Ruyter voor een korte stop, net buiten Vlissingen was de tankstop waar we de motorpolitie weer tegenkwamen, een vriendelijke groet en we gingen weer weg in een mum van tijd. “the pocket of South Beverland” langs prachtige binnenwegen en boomgaarden. Waar we uiteindelijk weer bij ons vertrekpunt belandden.

 

Bedankt Ronald voor de mooie route, wij gaan deze zeker nog een keer rijden! Bedankt Teun, Elmer, Rein en Lex voor hun aanwezigheid. Hieronder vindt u een fotoverslag met enkele foto’s die onderweg zijn gemaakt. 

Het zou leuk zijn als er nog meer reacties zouden komen.

Jan Berendse