De openingstour voor 2017 werd bijgewoond door Cees Haanebrink, Elena Haanebrink, Jan Berendse, Elmer van Ennenaam en Paul van Ennenaam (broer van).

We verzamelden ons op 4 mei om 09.30 uur in “Bolle Hendrik” in Tuitjenhorn voor een kopje koffie en een wortel/notentaart als welkom door Carolien en Henk (de eigenaren).

Het weer zag er veelbelovend uit in Zuid-Holland, jammer dat we in Noord-Holland reden.

Vanuit Tuitjenhorn zijn we direct doorgereden naar de West-Friese omringdijk. Deze dijk ligt ongeveer 5 tot 8 meter boven het land en geeft een prachtig uitzicht op de onderliggende velden/dorpen/bloemenvelden. Vlakbij Schagen verlieten we de West-Friese omringdijk om doorheen te rijden (eh, naast de bloemenvelden). De boeren luisterden niet naar mijn verzoek om te wachten met het afknippen van de bloemen tot na de rondleiding, waardoor de meeste bloemenvelden al groen waren maar we toch nog een aantal mooie gekleurde velden konden spotten.

Na de bloemenvelden reden we terug naar de West-Friese omringdijk om de route te vervolgen, vlakbij de Abbekerk maakten we een korte stop om de regenpakken aan te trekken (de regen ging van druppels in heel veel druppels). Een paar minuten in de regen rijden is leuk maar met grijze luchten om ons heen en geen droge toekomst besloot de voorste bestuurder een snellere route naar Medemblik te nemen voor een droge lunch.

In het centrum van Medemblik werden we ontvangen met een koffiekaatje en koffie (alcohol en koffie is een goede combinatie tijdens het motorrijden in de regen en kou), en genoten we van een goede lunch. De kippen in Medemblik deden hun best om borden vol omeletten te maken. Nog steeds regenend vervolgden we de tocht en de voorste bestuurder had een aantal hele kleine wegen met oude bestrating in zijn navigatiesysteem. Door de natte wegen en wat echte Noord-Hollandse klei op de wegen (met dank aan de boeren) werd het echter lastig vanwege de gladde wegen. Elmer kreeg te maken met het ‘uitbreken’ van zijn achterband en de bochten werden voorzichtig genomen en opnieuw moesten we afwijken naar meer ‘grotere’ wegen. Het regende nog steeds met bakken uit de hemel en Cees (voorrijder) besloot terug te gaan naar het startpunt voor wat afronding en een “call it a day” bijeenkomst. Jan moest nog 150 km rijden en Elmer en broer 100 km om naar huis te gaan. We besloten er een einde aan te maken en gingen na weer een succesvolle dag met de offshore bikers naar huis.

Jan heeft met het filmpje op de website een perfecte indruk van de dag gemaakt (zelfs de muziek past).

Bedankt jongens voor weer een goede fietsdag.

Cees Haanebrink