De eerste tocht van de Offshore-Bikers is een feit.

We verzamelden om 10.00 uur bij Hotel van der Valk Vianen. op 26-09-2016, om eerst een kopje koffie te drinken. De groep bestond uit Jan, Cees, Rein, Teun en Elena (vrouw van Cees), Ronald kon niet komen vanwege een verrekte spier in zijn rug (hij sprong waarschijnlijk heel enthousiast uit bed voor de eerste tocht van de offshore-bikers) en Elmer moest werken. Alle leden hadden op maandagochtend te maken met files, maar de stemming was goed dankzij het perfecte weer eind september. Rein nam zelfs een dag vrij en huurde een motor om deel uit te maken van de eerste tocht van de offshore-bikers. Om 10.30 uur gaf Jan vanwege zijn strikte planning opdracht om de groep te laten vertrekken. Jan heeft deze route voorbereid op zijn navigatiesysteem en de donderdag ervoor hebben Jan en ik de tour gedaan om te kijken of er grote wegwerkzaamheden gaande waren en om er zeker van te zijn dat we ergens halverwege konden lunchen.

We verlieten Vianen en gingen meteen de Lekdijk op om het “Land van Maas en Waal” binnen te gaan. Na 10 minuten kwamen we de eerste wegwerkzaamheden tegen en moesten we omrijden. Gedurende de dag kwamen we nog enkele wegwerkzaamheden tegen die de geplande route blokkeerden, het leek erop dat Rijkswaterstaat alle activiteiten op de goed voorbereide route van Jan had gepland. Vooral Culemborg was volledig afgesloten door wegwerkzaamheden en we hebben de prachtige landschappen van Culemborg niet gezien.

Jan en ik hadden tijdens onze pre-tour een lunch gepland om 13.00 uur, normaal was dit café op maandag gesloten, maar de eigenaar zei dat hij bereid was om om 13.00 uur open te gaan voor onze rondleiding. Door de omwegen waren we om 12.00 uur al op de lunchlocatie en geen spoor van de eigenaar dus besloten we verder te rijden (hij staat waarschijnlijk nog op ons te wachten met zijn tosties en soep). Het volgende uur reden we over mooie wegen en genoten van het uitzicht. Om 13.00 uur vonden we de eerste lunchstop die open was, een Chinotaria in Waardenburg. Wat de @#&% is een Chinotaria. Dat is heel simpel uit te leggen: als een Chinees stel een cafetaria koopt………. De lunch was lekker, de omeletten en natuurlijk een Loempia verdwenen heel snel en de energie zat weer in de groep.

Via allerlei leuke dijkweggetjes kwamen we om 15.00 uur (theetijd voor Teun) in Nieuwpoort terecht. Eetcafe de Dam was het doel voor Teun’s thee. Maar om de traditie levend te houden in het “land van Maas en Waal” was ook dit café gesloten. We hebben geleerd dat maandag niet de beste dag is voor een rondleiding (anders moeten we onze eigen koffie en broodjes meenemen). Er werd besloten om de theepauze uit te stellen tot aan de finish (Hotel van der Valk, Vianen). Toen we om 15.45 uur in Vianen op het terras zaten, besloten we de thee over te slaan en gingen we vroeg eten (dat scheelt weer wat koken thuis).

Jongens, bedankt voor de leuke dag, ik hoop dat er nog veel mooie tochten zullen volgen (we gaan nog een aantal mooie tochten voorbereiden) en aan Jan; bedankt voor de perfecte voorbereiding en al het computerwerk.

Cees