Verslag van de Herfstrit:
De tweede tour (herfstrit) vond plaats op 6 november 2016. De auteur vertrok om 08.30 uur ’s ochtends van huis in Noordwest-Nederland om zeker te zijn van een tijdige aankomst in Reeuwijk voor de monstername. Toen de auteur het huis verliet, regende het al pijpenstelen (en natuurlijk veel water). Vlak voor aankomst in Reeuwijk klaarde het wat op en verscheen er een dubbele regenboog aan de hemel, dacht de auteur; dit moet een teken zijn voor goed weer voor de rest van de dag (ondanks dat alle weer-apps het tegendeel hadden aangetoond).
Door alle wegwerkzaamheden en afgesloten wegen arriveerde de auteur om 10.01 uur (een minuut te laat) en stonden de andere offshore-bikers al buiten het restaurant te wachten. Het was geen verrassing dat de ‘oude’ groep zich had verzameld (Jan, Teun en Rein). “Oud” betekent dezelfde groep als de eerste rit (niet leeftijdsgebonden). We gingen naar binnen voor een koffie met appeltaart maar kwamen erachter dat de appeltaart nog in de oven stond en er werd snel een alternatief besteld.
Teun had de route voorbereid en ging voorop en ik moet toegeven dat de route prachtig was. Enkel door de weers- en wegomstandigheden (regen, bladeren op de weg, gruis op de weg en hier en daar wat koeienpoep) was alertheid van de chauffeurs geboden.
Het eerste deel van de rit ging langs water over leuke kleine weggetjes via Driebruggen, Woerden, Nieuwebrug, de Meije en daarna een koffiestop in Bodegraven in een oude windmolen die omgebouwd was tot bierbrouwerij. In de windmolen hadden we even de tijd om weer op normale temperatuur te komen met de houtkachel in de hoek (zie foto).
Na de koffie in de windmolen kwam Teun op zijn route een wegversperring, zondagsmarkt en andere verboden bordjes tegen, maar Teun besloot dat wanneer zijn navigatiecomputer je de richting geeft, hier niet van afwijkt. We eindigden dus met het rijden via afgesloten bouwwegen, geen toegangsstraten en een zondagsmarkt waar de verkopers en de klanten van de markt zeer verbaasd keken dat er 4 motoren door hun (tot dan toe) rustige markt reden.
De rest van de rit via Zwammerdam, Nieuweveen, Amstelhoek, Uithoorn en Vinkeveen bracht ons naar Baambrugge waar de lunch gepland was, zie buitenfoto. Door de weers- en wegomstandigheden waren we iets te laat (ongeveer 1,5 uur) voor de reservering. Ik moet toegeven dat we ook nog andere vertragingen hadden; Cees besloot onderweg te stoppen om te pissen nadat hij 10 km met gekruiste benen had gereden in een poging een natte broek aan de binnenkant te vermijden, maar de rest zag zijn signaal niet en Rein (als een echte Field Engineer) besloot zijn versnellingspook op het asfalt aan te passen. Perfecte pirouette trouwens, Rein.
Tijdens de lunch in Baambrugge besloten we er een einde aan te maken en trok iedereen richting huis. Dankzij de die-hards hebben we bij slecht weer weer een succesvolle rit gehad met offshore-bikers. Ik hoop dat we de volgende keer ook nog wat andere gezichten zullen zien tijdens het verzamelen voor de volgende rit.
Cees Haanebrink